Skip to content
Back to Recipes

GASPAĆO OD PARADAJZA I KOMORAČA

GASPAĆO OD PARADAJZA I KOMORAČA

Ingredients (4 people):

  • 5 paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 krastavac
  • 1 čena belog luka
  • 25 ml sirćeta od šerija
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 5 g soli
  • 5 g prstohvat bibera
  • 1 manji komorač
  • 250 ml ohlađene, punomasne tečne pavlake
  • 1 g semenki divlje mirođije
  • so i biber, po želj

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Difficulty: average

Preparation:

  • Oljuštite povrće Univerzalnim nožićem za guljenje i iseckajte ga na komadiće, sve sem komorača.

  • Miksirajte paradajz pomoću Extra Chefa, sve dok ne dobijete glatku smesu, koju ćete potom sipati u Posudu za miksiranje Easy, 2L..

  •  U Extra Chefu pomešajte seckanu papriku, krastavac i beli luk, prelijte ih sirćetom i dodajte približno 25 ml maslinovog ulja. Potom smesu pomešajte sa sosom od paradajza u Posudi za miksiranje. Začinite po želji.

  • Pomoću Mandochefa tanko narežite komorač, malo ga posolite i premažite ostatkom maslinovog ulja.

  • Gaspaćo poslužite u čašama, ukrašen tanko narezanim komoračem i kašičicom pene sa aromom mirođije. 

  • PENA SA AROMOM MIROĐIJE

    Umutite šlag od pavlake u Brzom Chefu i na kraju dodajte semenke divlje mirođije, so i biber. 

  • Poslužite dobro ohlađeno.

Additional Note: