Ingredients (1 people):
- Granola za 5–7 porcija ili dana:
- 200 g ovsenih pahuljica
- 100 g badema, u listićima
- 30 ml ulja (suncokretovo ili od repice)
- 100 g meda
- Dnevna porcija pene od jogurta:
- 100 g jagoda, malina, manga, breskvi, kivija ili drugog mekog voća po vašem ukusu
- 15 g šećera (±1 kašika)
- 250 g jogurta
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 17 min.
Difficulty: easy
Preparation:
-
Priprema granole za 7 dana:
- Izvadite rešetku i rernu zagrejte na 160 °C.
- Sve sastojke za granolu sipajte u činiju i pomoću Silikonske lopatice promešajte da se dobro povežu.
- Na hladnu rešetku iz rerne položite Silikonsku podlogu za pečenje sa podignutim ivicama i na nju ravnomerno rasporedite pripremljenu smesu, po celoj površini.
- Pecite 15–17 minuta. Tokom pečenja više puta promešajte, tako da sastojci ravnomerno porumene i da se lepo zapeku (koristite zaštitnu rukavicu i pazite na vruć vazduh iz rerne).
- Zapečenu granolu pustite da se potpuno ohladi na podlozi za pečenje, a potom je prespite i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.*
Svaki dan, kada pripremate penu od jogurta, izaberite i sameljite** voće po želji uz dodatak šećera, dok ne dobijete glatku kašu.
U Univerzalni bokal, 550 ml, naizmenično ređajte sloj jogurta, sloj voćne kaše i po vrhu pospite granolu.
Pomešajte granolu sa jogurtovom penom i uživajte u ukusnom obroku, kada za to dođe vreme.
Additional Note:
SAVET:
* Ovali su odlične posude sa hermetičkim zatvaranjem za čuvanje hrskave granole svih 7 dana.
** Turbo Chef SuperSonic je idealan za mlevenje i pripremu savšene kaše od voća u svega nekoliko sekundi.